Apple Carplay kao standard u našim automobilima?

Apple Carplay kao standard u našim automobilima?

Apple Carplay kao standard u našim automobilima?

Kao što verovatno znate, Apple CarPlay je jedan od najpopularnijih sistema među vozačima. Funkcionalnosti koje nudi ova tehnologija koju je razvila američka firma pažljivo su dizajnirane da poboljšaju udobnost u vozilu i omoguće vozaču da vozi bezbedno dok se kreće po svom GPS-u, sluša muziku itd. Ali da li je moguće da Apple CarPlay bude standard u našim automobilima? To je pitanje koje postavlja svaka osoba. Bacimo pogled na to.

 

MOŽEMO LI DA IMAMO APPLE CARPLAY KAO STANDARD U NAŠIM AUTOMOBILIMA?

Odgovor je ne. Nije moguće imati CarPlay kao standard u našim automobilima. Što da ne? Ovaj sistem proizvođači uvek nude kao opciju. Drugim rečima, morate da platite da biste ga imali u vozilu koje želite da kupite.

Imajte na umu da neki proizvođači nude CarPlay kao standard za svoja vozila. Postaju retki, a podrška za njega je često dostupna kao opcija, uključujući preko 600 vozila: Acura, Arbath, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Borgward, Buick, Cadillac, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Cowin Auto, Dastun, Dodge, DS Automobili, Ferrari, Fiat, Ford, Genesis, GMC, Haval, Honda, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lamborghini, Lexus, Lifan, Lincoln Motor Company, Mazda, Maserati, Mercedes-Benz, MG, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, RAM, Seat, Škoda, Renault, Suzuki, Tata, Toyota, Volvo, Volkswagen itd. Da biste saznali više, najbolje je konsultovati se vašeg trgovca.

Podsećanja radi, neka vozila podržavaju CarPlay samo u određenim konfiguracijama. Saznajte pre nego što napravite konačan izbor!

 

KAKO DO CARPLAY-A U AUTOMOBILU?

Kao što je gore pomenuto, proizvođači često nude Apple CarPlay kao opciju i retko je dostupan standardno.

Postoje dve mogućnosti da sistem koji je razvila američka firma imate u vašem vozilu:

 

Instalirajte Carplay modul

Ako vaš automobil nije kompatibilan sa CarPlay-om, a budžet vam ne dozvoljava da navigaciju kompatibilnu sa ovom tehnologijom, jednostavno možete naručiti CarPlay modul.

Ovo je uređaj koji mora biti povezan na navigaciju (priloženi su vodiči i šeme) da biste uživali u svim funkcijama koje nudi Apple CarPlay sistem putem USB kabla ili bežično. Slobodno povežite iPhone sa navigacijom putem WiFi-a ili pomoću originalnog kabla.

 

Instalirajte Carplay kompatibilan sa navigacijom

Ako ste uštedeli dovoljno novca, nema ništa bolje od toga da u svoje vozilo instalirate Apple CarPlay. Na Povoljne-navigacije.com modeli su sve brojniji i postoje za sve budžete. Izaberite navigaciju koja najbolje odgovara vašim potrebama, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Podsećanja radi, CarPlay je takođe moguće imati u vašem automobilu gde ste instalirali novu Android navigaciju pomoću malog USB adaptera. Ovo je uređaj koji vam omogućava da povežete iPhone sa ekranom navigacije. Njena cena je vrlo pristupačna.