Android Auto u 2021.

Android Auto u 2021.

Android Auto u 2021.

Android mobilni OS posvećen vozačima omogućava Android uređajima da lako komuniciraju sa kontrolnom tablom nečijeg vozila. Kao i svake godine, Google je nadmašio sebe i ponudio najbolje u pogledu karakteristika Android Auto. Pogledajmo brzo.

 

RAZLIČITOST PRIMENE USKORO DOSTUPNA

Američki gigant Google planira da Android Auto pruži mnoštvo funkcija koje se još više razlikuju jedna od druge. To će omogućiti da u vozilu bude nekoliko aplikacija kompatibilnih sa ovim sistemom.

Međutim, kao što kompanija kaže, Android Auto neće nužno biti dostupan svim vrstama aplikacija. Zapravo, ideja je ovde da se vozačima ponudi uslužni program koji oni zaista mogu da koriste, ne ometajući ih.

U istom smislu, Android Auto takođe treba da se uveri da ove nove funkcije ne štete korisničkom interfejsu. Stoga su programeri imali prilično stroga pravila u pogledu aplikacija u automatskom režimu. Gigant tako vrši nekoliko provera.

Google je od januara nastavio sa autentifikacijom nekih aplikacija povezanih sa oblastima transporta, ali i sa drugim vrstama usluga. Tu spadaju pomoćnik koji olakšava pronalazak parking mesta ili lociranje stanica za punjenje električnih automobila. U martu je kompanija predstavila svoju prvu biblioteku posvećenu upravljačkim programima, dostupnu programerima u otvorenom kodu.

 

INTEGRACIJA COYOTTE NA INTERFEJSU

Coyotte kao asistent vožnje je aplikacija sa nekoliko karakteristika kao što su:

- 3D navigacija;

- upozorenje o ograničenju brzine;

- proračun rute itd.

Prvobitno prisutna na konkurentskom operativnom sistemu Apple CarPlay, Android zajednica će sada ispuniti svoja očekivanja. Tako će vlasnici automobila u svakom trenutku moći da uživaju u izvrsnoj vizuelnoj udobnosti i potpuno poboljšanom iskustvu vožnje. Očekuje se da će ova nova funkcija biti objavljena sredinom jula ove godine.

 

INSTANT MESSAGING : NOVO SREDSTVO 2021.

Među raznim novim funkcijama 2021. godine, Google je u potpunosti redizajnirao sistem za razmenu poruka na Android Auto-u. Korisnik će sada moći da pregleda i odgovori na poruke iz iskačućeg prozora bez potrebe da otvara aplikaciju.

Između ostalog, glasovni pomoćnik će moći da snimi vašu poruku i pošalje je. Američki gigant svejedno uverava da će ova vrsta funkcionalnosti biti dostupna u svim aplikacijama trenutnih poruka kao:

- Google poruke;

- WhatsApp;

- Telegram;

- Signal;

Snažna strana instant messaging  je lakše slanje i čitanje poruka u automobilu.

 

MULTIMEDIJA : KLJUČNA PONUDA ZA 2021.

Pre dva meseca kompanija Mountain View takođe je najavila integraciju svog novog onlajn muzičkog servisa Youtube Music, ali i Spotify na Android Auto interfejsu. Tako će se na kontrolnom monitoru pojaviti nove kartice koje omogućavaju vozaču lakši pristup ovim uslugama strujanja muzike.

Streaming platforma Spotify takođe se pobrinula da svoju Care Thing prilagodi Android Auto-u. Dakle, kada je povezani uređaj priključen na ekran automobila, možete bezbedno da pristupite svojoj listi za reprodukciju.

Kombinovanjem, sigurnošću i pogodnošću, nove funkcije Android Auto 2021. godine usmerene su na sve tipove upravljačkih programa.