Android Auto je proglašen za kopir 2022 godine!

Android Auto je proglašen za kopir 2022 godine!

Android Auto je proglašen za kopir 2022 godine!

Nove slike predstojećeg redizajna Android Auto-a su procurile i izgleda da je Google uzeo neke beleške sa Apple CarPlay-a (preko XDA Developers). Redizajn, nazvan „Coolwalk“, mogao bi da dođe sa nekim praktičnim promenama, kao što se vidi na slikama korisnika AndroidWorld-a i Reddit-a u/RegionRat91.

Prvo, novi dizajn uklanja statusnu traku koja prikazuje trajanje baterije, prijem ćelije i vreme i postavlja je u donji desni ugao ekrana. U međuvremenu, sa leve strane je dugme za početnu stranicu koje izgleda da otvara uvlačive vidžete kada se dugo pritisne. Kao i CarPlay, novi korisnički interfejs vam omogućava da prikažete mape pored drugih mapa bez potrebe da izaberete jednu aplikaciju koja zauzima glavnu kontrolnu oblast, prikazujući mapu ili muzičku aplikaciju, ali ne i jedno i drugo. Ovo zovemo Split Mode.

AndroidWorld je takođe istakao moguću funkciju koja vam omogućava da odbijete dolazne pozive i odgovorite na SMS poruke pritiskom na dugme. Nije jasno da li će poruka biti unapred definisana ili ćete moći da je diktirate pomoću Google pomoćnika.

Ažurirani interfejs vam takođe omogućava da pokrenete telefon na ekranu vašeg automobila, ali nije jasno šta će to učiniti. Kao što je jedan korisnik Reddita istakao, čini se da funkcija striminga ne funkcioniše sa materijalom zaštićenim autorskim pravima sa servisa kao što je Netflix, iako preslikavanje video zapisa preko Android Auto-a tokom vožnje očigledno nije dobra ideja.

Prve slike Coolwalka pojavile su se prošlog septembra, ali najnovije curenje pokazuje značajniju promenu od prethodne. Takođe stavlja naglasak na sprečavanje ometanja, baš kao što je prošlogodišnje ažuriranje počelo da omogućava korisnicima da odaberu prvu aplikaciju koju vide kada im je telefon povezan. Nejasno je kada će novi dizajn biti lansiran. Međutim, i dalje možemo reći, kao uglavnom korisnik Apple Carplay-a, da ovaj dizajn preuzima mnogo funkcionalnosti (barem vizuelno) od kompanije Apple.