Android Auto i Samsung Galaxy S20

Android Auto i Samsung Galaxy S20

Android Auto i Samsung Galaxy S20

Uz Android Auto, vozači ne moraju da skidaju ruke sa volana da bi dodirnuli svoj Samsung Galaxy S20. Može da preuzme kontrolu nad ekranom automobila rekonstruiranjem ekrana i stavljanjem svih potrebnih informacija ispred sebe.

 

ZAŠTO KORISTITI ANDROID AUTO?

Pokrenut u maju 2015. godine, Android Auto postao je jedan od najpopularnijih sistema za upravljačke programe sa Android uređajem i to nije slučajno. Imajte na umu da je 400 modela vozila opremljeno ovim rešenjem koje je razvio Google.

Interfejs Android Auto je veoma atraktivan. Savršeno se uklapa sa ekranima osetljivim na dodir, kao i sa nekim vozilima opremljenim ekranom bez dodira sa daljinskim pokazivačem.

Android Auto integriše glasovnog pomoćnika koji vam omogućava da glasno zapovedate glavnim dostupnim funkcijama. Zove se Google Now. Pored svojih karakteristika, sistem uključuje desetine aplikacija: Deezer, Google Play Music, Amazon Music, TuneIn Radio, Music by Sony, Waze, Google Maps, WeChat, Kik, Spotify itd.

 

GALAXY S20 PODRŽAVA BEŽIČNI ANDROID AUTO

Samsung Galaxy S20 podržava bežični sistem Android Auto. Drugim rečima, pametni telefon se automatski povezuje sa vozilom i Android Auto se prikazuje na ekranu čim vozač uđe u automobil. Nema potrebe da više koristite USB-C kabal. Ova opcija će se verovatno svideti mnogim vozačima, posebno onima koji mrze kablove.

Imajte na umu da korišćenje Android Auto u bežičnom režimu troši energiju. Za vozače koji su navikli na duga putovanja veoma je prisutan rizik da na odredište stignu sa skoro mrtvim telefonom.

 

POVEŽITE GALAXY S20 SA AUTOMOBILOM

Pre nego što povežete svoj Samsung Galaxy S20, ne zaboravite da proverite da li je vaše vozilo kompatibilno sa Android Auto. Uverite se da je omogućen Android Auto. Ako postoje problemi, jednostavno potražite uputstva za upotrebu vozila ili kontaktirajte proizvođača.

Ponekad Android Auto možda neće funkcionisati, čak ni u vozilima koje podržava ova tehnologija. U ovom slučaju jednostavno ažurirajte sistem informacija o zabavi. Ako se problem nastavi, obratite se lokalnom distributeru!

Što se tiče pametnog telefona, neophodno je da preuzmete Android Auto ako pametni telefon ima Android 9 ili stariju verziju. Ako Samsung Galaxy S20 pokreće Android 10, nema potrebe da ga preuzimate.