Ali šta je Carplay?

Ali šta je Carplay?

Šta je Apple Carplay?

Objavljen pre nekoliko godina, Apple CarPlay zaveo je mnoge vlasnike automobila. Da bi pojednostavio upotrebu ovog alata, Apple gigant je osnovao bežični Apple CarPlay. Ovaj članak će vam pružiti informacije o Apple CarPlay-u.

 

Definicija : Apple Carplay

CarPlay se odnosi na Appleov standard koji pruža način povezivanja vašeg iPhone-a sa vozilom i predstavlja smanjen iOS interfejsa na njegovom infotainment sistemu. Zahvaljujući tome, možete da imate pristup nekim aplikacijama koje ćete koristiti u svom automobilu.

CarPlay je zasnovan na Siri. Na ovaj način možete da dajete komande a da ste dobro koncentrisani na vožnju. Kompatibilan sa različitim markama vozila koja ga mogu podržati, CarPlay pojednostavljuje navigaciju na Mapama. Pored toga, omogućava vam slanje i odgovaranje na poruke, puštanje muzike i primanje informacija pomoću usluge Siri. Sve se to može učiniti pomoću ikona i glasovnih komandi.

CarPlay radi sa nekoliko aplikacija koje se integrišu sa iOS13, kao i sa telefonom, porukama, muzikom i karticama. Takođe ide uz iHeart, Radio, WhatsApp, Sportify i Audible. Ako imate pretplatu na Apple Music? Treba da znate da uz Apple CarPlay možete slušati muziku po svom izboru. Možete čak i da slušate audio knjige i podkastove.

Svi naši moduli su plug&play i omogućiće vam uživanje u IOS interfejsu na vašem početnom ekranu. Bilo da imate Audi, BMW, Mercedes ili čak Porsche, mi imamo rešenje za vas!