Aktivirajte Carplay za E klasu od 2018

Aktivirajte Carplay za E klasu od 2018

Aktivirajte Carplay za E klasu od 2018

Kako bi se pozabavili zabrinutošću korisnika koji bi želeli da koriste svoj iPhone tokom vožnje bez rizika od kršenja zakona ili nesreće, Apple je razvio Carplay. Ova aplikacija omogućava korisnicima da povežu svoj iPhone sa svojim vozilom. Međutim, mnogim korisnicima je to teško da to učine. Evo jednostavnog postupka za aktiviranje Carplay-a za E klasu 2018.

 

APLIKACIJA CARPLAY : ŠTA JE TO?

Carplay je iOS aplikacija integrisana u sistem E-klase koja vam omogućava pristup određenim funkcijama vašeg iPhone-a bez potrebe za manipulacijom ekrana. Ovde ćete videti karakteristike Carplay -a.

Pomoću ove aplikacije možete:

- Pozvati telefonom;

- Koristite glasovnu komandu Siri;

- Pošaljite tekstualnu poruku glasovnom komandom;

- Slušajte muziku, podcaste ili drugi audio sadržaj;

- Takođe imate mogućnost praćenja GPS -a.

 

KAKO AKTIVIRATI CARPLAY E KLASE OD 2018?

Pre nego što razmislite o instaliranju aplikacije Carplay, trebalo bi da znate da je kompatibilna samo sa Apple modelima pete generacije. Da biste to uradili, imate dve mogućnosti. Možete se povezati direktno putem USB kabla ili možete koristiti Bluetooth vezu. Ova aktivacija radi za verzije NGT5S1.

 

Povezivanje pomoću USB kabla

Da biste uspostavili ovu vezu, samo trebate imati kabal koji radi, a zatim ga spojiti na konzolu vaše E-klase. Zatim povežete drugi kraj kabla sa svojim iPhone -om i to je to. Budite oprezni! Ovaj proces povezivanja neće napuniti bateriju vašeg uređaja, u najboljem slučaju će zadržati početno punjenje.

Znaćete da je veza uspostavljena između vašeg iPhone-a i vaše E-klase ako se meni Carplay pojavi na ekranu vozila. Da biste aktivirali Apple Carplay, morate prvo aktivirati meni „skriveni inženjer“. Kada dobijete pristup ovom meniju, idite na „sistem“, zatim na „evidentiranje“, pa na „omogućavanje oznaka dnevnika“. Sada aktivirate opciju kodiranja varijante. U ovoj opciji se krećete po stranicama dok ne dođete na stranicu 2. Na ovom nivou morate samo da kliknete na ״ na ״ na nivou ״ Carplay preko USB -a ״ i Autmotive Link via.

 

Aktiviranje pomoću Bluetooth veze

Za početak idite na podešavanja na iPhone -u da biste proverili da li drugi uređaji mogu da otkriju vidljivost vašeg pametnog telefona. Ako nije, aktivirajte ga. Zatim na Bluetooth ekranu vaše E-klase pokrećete pretragu povezanih uređaja. Ovo će otkriti sve uređaje čija je veza aktivirana u radijusu od 10 m. Sa liste prikazane na ekranu vozila morate da izaberete naziv svog uređaja, a zatim pokrenete vezu oba Bluetooth -a.

Sada morate da unesete sigurnosni broj na oba ekrana. Komanda za potvrdu će se pojaviti na oba ekrana. Potvrdite ga da biste dovršili vezu. Kada veza bude uspešna, meni Carplay će se pojaviti na ekranu vozila. Ako se to ne dogodi, to verovatno znači da veza nije bila uspešna. Zato morate početi ispočetka.

U meniju "view" videćete različite funkcije kojima ovaj sistem dozvoljava pristup. Zatim ih možete koristiti kao na svom uređaju.

Otkrijte naš aktivator Carplay za Mercedes E klase ovde.