Aktivirajte Carplay pomoću VCDS

Aktivirajte Carplay pomoću VCDS

Aktivirajte Carplay pomoću VCDS

Vožnja je sada sigurnija zahvaljujući napretku tehnologije. Zaista, korisniku su na raspolaganju sva sredstva kako bi njegov zadatak bio manje komplikovan za volanom. Apple Carplay i VCDS softver su savršeni primeri. Da biste saznali više o ovim tehnološkim draguljima, poželećete da pročitate ovaj članak do kraja. Kada god želite!

 

ŠTA UKLJUČUJE VCDS?

To je akronim VAG-COM Diagnostic Sistem koji je softver koji se koristi u dijagnostici različitih marki vozila kao što su Audi, Seat, Škoda, Volkswagen i mnogi drugi. Ideja je da Vam ponudimo mogućnost personalizacije Vašeg vozila po Vašoj želji. Na taj način ćete imati potpunu kontrolu nad uređajem i na isti način ćete izvući puni potencijal iz njega. Među funkcionalnostima koje nudi VCDS, moramo razlikovati između ostalih:

- Čitanje podrazumevanih kodova interfejsa vozila;

- Modifikacija i programiranje parametara ECU;

- Pristup različitim testovima glavnih i pomoćnih komponenti automobila;

- Povećati ili smanjiti količinu goriva u vozilu;

- Mogućnost resetovanja ugrađenih kontrola uređaja.

Pojednostavljeno rečeno, VCDS je sofisticiran alat koji u rukama profesionalaca može dati vozilu drugu mladost. Iz tog razloga, njegova upotreba zahteva osnovno tehničko znanje.

 

ŠTA JE SA CARPLAY I NJEGOVIM KARAKTERISTIKAMA?

Apple Carplay, s druge strane, nije softver, ali ima sve atribute da se smatra takvim. Ovaj uređaj ima prednost što vam nudi bolju alternativu za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje. Mnoga istraživanja pokazuju da većina vozača koristi svoj iPhone dok su na putu. Sa Carplay-om, nema potrebe da menjate ovu naviku. Alat tačno reprodukuje ekran pametnog telefona na displeju vašeg vozila. Tako da možete pristupiti glavnim funkcijama svog telefona bez ometanja. Pravi način bezbedne vožnje!

 

KARAKTERISTIKE CARPLAY-a

Koncept je jednostavan, bićete fokusirani na put bez odvajanja od telefona. Carplay vam omogućava da:

- Primajte i obavljajte razne telefonske pozive;

- Pustite muziku i mnoge druge multimedijalne sadržaje;

- Šaljite ili primajte poruke od svojih najmilijih;

- Pratite mape puta pomoću Navigacije;

- Uživajte u omiljenim aplikacijama (Spotify, Waze, WhatsApp Business, itd.);

- Koristite Siri glasovnu kontrolu;

- Kontrolišite brisače, svetla i još mnogo toga bez dodirivanja bilo čega.

 

KAKO AKTIVIRATI CARPLAY SA VCDS?

Kao što vidite, VCDS softver menja osnovna podešavanja vašeg vozila. U tom slučaju, nećete imati problema sa aktiviranjem Carplay funkcije na navigaciji u automobilu. Međutim, vaš model vozila mora biti kompatibilan i sa Carplay i VCDS-om i morate ovladati rukovanjem softverom. Ne ustručavajte se da konsultujete priručnike za radionice koji vam mogu pomoći u ovom poduhvatu.