5 najboljih aplikacija za parkiranje

5 najboljih aplikacija za parkiranje

5 najboljih aplikacija za parkiranje

Pronalaženje vašeg vozila nakon dugog i stresnog dana može biti prava glavobolja, posebno ako je parkirano na ogromnom parkingu. Na sreću, postoji nekoliko aplikacija koje vam mogu pomoći da pronađete svoje vozilo na bezbolan način. Evo kompilacije najboljih aplikacija za lociranje vašeg parkiranog vozila.

 

1. CAR LOCATOR

Ako tražite jednostavno i efikasno rešenje, aplikacija za lociranje parkiranih automobila je napravljena za vas. Zove se Car Locator. Ova aplikacija ima odlične recenzije na internetu i znamo zašto.

Lokator parkiranog automobila neće pokušati da vas zatrpa sa milion stvari za koje je samo pola dobar. To će vam pomoći da pronađete parkirane automobile na vreme, a odlično se snalazi u ovom zadatku. Interfejs je veoma jednostavan za korišćenje i jasno pokazuje funkciju fiksiranja lokacije parkiranog automobila. Aplikacija dobija lakoću korišćenja za predviđenu svrhu.

Svako može preuzeti Car Locator, lako zaključati svoj automobil i pronaći ga bez ikakvih problema. Rutama do automobila se upravlja kroz besprekornu integraciju sa Google mapama, što je još bolje jer je Google-ova usluga lokacije bez premca, svi smo uvereni.

Jedina negativna stvar je da se aplikacija mora platiti, ali je i dalje jeftina.

Preuzimanje: Car Locator (Plaćanje: Manje od jednog evra)

 

2. EASYPARK

EasyPark je takođe veoma jednostavan za korišćenje, iako radi malo drugačije od Parkify Car Locator. EasyPark radi bez potrebe da ručno registrujete lokaciju svog automobila. Aplikacija se takođe integriše sa praktičnim Google mapama. EasyPark dodaje sloj složenosti u odnosu na Parked Car Locator jer vam omogućava da sinhronizujete aplikaciju sa Bluetooth uređajem vašeg vozila, a zatim koristite taj metod da pronađete svoje parkirano vozilo.

Dobra vest je da čak i ako vaše vozilo nema Bluetooth vezu, i dalje možete da se povežete na EasyPark i podesite lokaciju svog automobila. Metoda koju aplikacija koristi za registraciju vašeg vozila je veoma laka za korišćenje i laka za korišćenje, a možete čak i da imenujete i platite parking, samo treba da sinhronizujete njenu kreditnu karticu sa aplikacijom. Aplikacija je prilagodljiva i kroz razne menije se lako kreće, što Parkifi čini odličnom opcijom ako imate Apple ili čak Android telefon.

Preuzimanje: EasyPark za iPhone (besplatno)

 

3. GOOGLE MAPS

Verovatno ste mnogo čuli o tome, ali Google mape su pune zanimljivih i manje poznatih funkcija. Jedna od tih karakteristika je snimač parking mesta za vaš automobil. Kada registrujete svoje vozilo i pratite uputstva u Google mapama, sve radi kao sat.

Međutim, jedan mali nedostatak Google mapa je to što čuvanje lokacije vašeg automobila nije tako lako. U stvari, samo otkriti kako da sačuvate lokaciju vašeg automobila je malo komplikovano.

Da biste sačuvali svoje parking mesto u Google mapama, jednostavno kliknite na plavu tačku koja označava vašu lokaciju. Kada to uradite, pojaviće se meni sa opcijom da sačuvate tu lokaciju kao parking mesto za vaše vozilo. Iskreno, ovo je moglo da se primeni malo bolje. Aplikacija uopšte ne ukazuje da ima ovu funkciju, tako da je malo verovatno da biste to primetili.

Bez obzira na to, nakon što podesite Google mape da registrujete svoje vozilo, lako je pratiti uputstva za povratak. S obzirom na to da je Google tokom godina usavršio smer svojih aplikacija, ne čudi da je navigaciona strana iskustva vrhunska. Da biste saznali više o Google mapama na Carplay-u, obavezno pogledajte naš post na blogu.

Preuzimanje: Google Maps iOS (besplatno)

 

4. KORISTITE AR DA PRONAĐETE AUTOMOBIL

Find Your Car With AR (proširena stvarnost) je zabavna i jednostavna aplikacija za iPhone. Pronađite svoj automobil koristeći proširenu stvarnost. Pokušajte da promenite proces pronalaženja automobila dodavanjem malo AR u mešavinu. Proširena stvarnost je uglavnom trik, ali celokupno iskustvo aplikacije je zabavno i lako.

Nakon preuzimanja, moći ćete da sačuvate lokaciju svog vozila i da je odmah pronađete preko korisničkog interfejsa koji koristi AR za pronalaženje vašeg automobila. Kada prvi put otvorite aplikaciju, ona će od vas tražiti da registrujete lokaciju svog vozila sa znakom koji glasi: Parkiram ovde! Ovo je lepo, pogotovo jer mnoge druge slične aplikacije ne objašnjavaju eksplicitno kako da sačuvate lokaciju vašeg vozila, što je neverovatno s obzirom na prirodu ovih aplikacija.

Još jedna lepa karakteristika je mali podsetnik koji će vas obavestiti kada ste u blizini parkiranog automobila. To je mali detalj, ali je veoma koristan. Druge aplikacije na ovoj listi neće vam reći da ste odmah pored parkiranog automobila osim ako se ne potrudite da pitate za pravac, što je gubljenje vremena ako to učinite.

Preuzmite: Pronađite svoj automobil sa AR (dostupna besplatna i premium verzija)

 

5. PLANS

Apple PlansMaps) je odličan alat za navigaciju sa mnogo zanimljivih funkcija. Stoga nije iznenađujuće što je Apple svojoj aplikaciji za navigaciju ponudio mogućnost snimanja gde je vozilo parkirano. Slično Google-ovom pristupu, Apple je ovu funkciju obezbedio veoma tiho, sve dok je tražite. Šteta što je Apple odlučio da sakrije ovu funkciju, jer Apple Maps pruža odlična uputstva koja se lako prate za pronalaženje vašeg parkiranog automobila.

Izvorna iPhone aplikacija nudi veoma interesantnu funkciju: čuva sliku vašeg parkiranog automobila i njegovu lokaciju. Ova funkcija je posebno korisna na prepunim parkiralištima. Nepotrebno je reći da kada sačuvate lokaciju svog automobila, lako je kretati se aplikacijom i pronaći put nazad do automobila.

Apple je očigledno posvetio većinu svojih resursa svojoj internoj aplikaciji za navigaciju, tako da mnoge neobičnosti i neprijatnosti koje biste očekivali od samostalne aplikacije ovde jednostavno ne postoje. Apple Plans je moderna elektrana koja savršeno funkcioniše. Jedna manja zamerka je što je, kao i Google mape, ova funkcija zakopana nakon činjenice.

U međuvremenu, ako ste obožavatelj Apple-a, morate da koristite Apple CarPlay da biste izvukli maksimum iz vožnje.

Preuzmite: Plans za iOS (besplatno)

 

ZABORAVLJANJE GDE JE PARKIRAN VAŠ AUTOMOBIL SADA JE PROŠLOST

Ako preuzmete jednu od aplikacija na ovoj listi, nikada više nećete zaboraviti lokaciju svog parkiranog automobila. Svaka od ovih aplikacija je solidna opcija za bezbedno vraćanje u automobil, a neke od njih nude nekoliko dodatnih funkcija.

Nije bitno koju od ovih aplikacija izaberete, jer sve dobro funkcionišu, ali preuzimanje barem jedne je apsolutno neophodno za vaš digitalni alat.

Većina ovih aplikacija je dobro kompatibilna sa Apple Carplay-om, što će vam omogućiti da imate pregled direktno na početnom ekranu.