4 poboljšanja Apple Carplay-a IOS13

4 poboljšanja Apple Carplay-a IOS13

4 poboljšanja Apple Carplay-a IOS13.

 

APPLE CARPLAY : ŠTA JE TO?

Ako to niste znali, trebalo bi da znate da je Carplay alat američke firme Apple, koji omogućava iPhone uređaju da se poveže sa vašim automobilom i prikaže pojednostavljeni IOS interfejs. Stoga je to brži i efikasniji način za pristup brojnim aplikacijama za upotrebu u vašem automobilu. Zahvaljujući softveru Siri na koji se oslanja Carplay, možete izdavati komande ne skidajući pogled sa puta. Ovo je suprotno od interfejsa u modernim automobilima, koji su ograničeni i složeni. Ovi automobili imaju i zaista ružne glasovne pomoćnike, od kojih neki ne dozvoljavaju upotrebu aplikacija na telefonu.

 

CARPLAY SVEDOČI VELIKIM INOVACIJAMA SA IOS-om 13

Od 2019. godine korisnici Carplay-a shvatili su da se mnogo toga promenilo instalacijom iOS-a 13. Dakle, to znači nove opcije, novi interfejs i dodatne funkcije. Pored mreže ikona za Carplay kompatibilne aplikacije, sada će to biti potrebno uraditi i na komandnoj tabli; pod tim se podrazumeva jedan ekran za nekoliko izvora informacija. Pored ovoga postoje značajne inovacije poput:

 

Deljenje vremena dolaska

Stvar je u podeli vremena dolaska sa ljudima koje ćete upoznati. Kako je to moguće? Zaista, i-message će biti poslata direktno sa predviđenim rasporedom, a ostale će slediti kako se vreme putovanja produžava.

 

Nova aplikacija kalendara

Glavna inovacija ovde je što je ova nova aplikacija u stanju da prikaže sav sadržaj vašeg dana. Ako su neki od vaših događaja praćeni adresom ili telefonskim kontaktom, pomoću ovog interfejsa možete ili uputiti poziv ili zatražiti plan puta.

 

Nova podešavanja

Jedno od retkih podešavanja koje nudi interfejs je podešavanje „ne uznemiravaj“, koje se automatski aktivira kada se aplikacija aktivira. Stoga je moguće poslati poruku dok ste za volanom. Druga postavka odnosi se na osvetljenost, možete prelaziti sa tamne na svetlu. Međutim, za noć je dostupan samo tamno svetlo. Tokom dana, međutim, možete da naizmenično menjate svetlo i tamno.

 

Poboljšana Siri

Kompanija Apple razradila je kako Siri treba da se manifestuje na poziv. Više se ne prikazuje prilikom popunjavanja ekrana, sada je u obliku zvučnog zapisa odmah ispod animacije kako biste izbegli grešku kada ste na putu.